Роман Борисович Толстих - маріупольський журналістБанк фото- та кіноконкурсів
Ліги "ДИПКОРПУС"


Головна | Реєстрація | Вхід

Головна » 2010 » Жовтень » 29 » до 25.12.2010 - Фотоконкурс "Збережи енергію! Зупини зміни клімату!"
21:56
до 25.12.2010 - Фотоконкурс "Збережи енергію! Зупини зміни клімату!"
Посольство Великої Британії спільно з Міжнародним фестивалем фотографії «KievFotoCom» оголошує про проведення всеукраїнського конкурсу фотографії на тему енергозбереження  - «Збережи енергію! Зупини зміни клімату!» у рамках проекту «Бережи енергію! Заощаджуй гроші!».
У наші дні стає все більш очевидним, що промисловість і побутова сфера чималою мірою залежать від імпортованих джерел енергії, насамперед, від викопного палива – нафти та газу. Досвід багатьох розвинених країн світу переконує, що економія енергії – це ефективний шлях до зменшення енергетичної залежності держави. Водночас енергоощадність відіграє важливу роль у зменшенні шкідливого впливу людської діяльності на довкілля.

Екологічна фотографія – невід’ємна складова сучасного візуального мистецтва і надійний інструмент формування екологічної свідомості в усьому світі.

Ціль фотоконкурсу «Збережи енергію! Зупини зміни клімату!» – не тільки презентація якісної сучасної фотографії, але передусім привернення уваги громадськості до реальної екологічної ситуації в Україні, питання енергозбереження та зміни клімату. Тому для нас дуже важливо відібрати репрезентативні проекти, що адекватно покажуть не тільки болючі проблеми екології та зміни клімату, але й позитивні тенденції у їх вирішенні.

Термін проведення конкурсу:  жовтень – грудень 2010.

Виставка робіт переможців: січень 2011.

Генеральні спонсори конкурсу: Систем Кепітал Менеджмент, TNK-BP

Умови конкурсу
До участі у конкурсі очікуємо на фотографії за такими темами:

    * Рішення: Відновлювальні джерела енергії.  Ніколи не пізно стати енергоефективними. Ми все ще можемо зменшити наш вуглецевий слід, якщо перейдемо до низьковуглецевої економіки. Це можна зробити, звернувшись до альтернативних джерел енергії, таких як енергія сонячного випромінювання, вітру, річкових потоків, морських хвиль, газу з органічних відходів, біодизелю тощо.  До участі у цій темі приймаються фотороботи, які демонструють те, як можна зменшити нашу залежність від видобувного палива.

    * Енергозбереження вдома: зроби свій дім затишним. Ви можете зробити свій побут комфортнішим та підвищити рівень життя, якщо спробуєте  бути енергозаощадливими. Набагато простіше й дешевше зберігати тепло й електроенергію, ніж потерпати від протягів, вогкості та холоду у власній оселі. До участі у цій темі приймаються фотороботи, які  демонструють, як легко бути енергозаощадливим вдома.

    * Екопорушники. Не слід гадати, що екопорушники – це лише великі металургійні заводи, хімічні комбінати, вугільні електро- та тепло станції. Ми самі стаємо екопорушниками, коли не виключаємо вдома електроприлади, забуваємо закрити кран із водою або не виключаємо двигун нашого авто у пробці. До участі у цій темі приймаються фотороботи, які  демонструють дії, що сприяють збільшенню викидів парникових газів у нашу атмосферу.

До участі у фотоконкурсі приймаються чорно-білі та кольорові фотографії, а також короткі фото проекти (серія фотографій).

Вимоги до фотографій:

    * фотороботи приймаються в електронному варіанті у форматі JPEG,
    * розмір кадру не менш 1600х1200 пікселів (не більше 5 Mb, 300 dpi),
    * для участі у фотовиставці можливо знадобиться надати фото більшого розміру. 

Загалом, від одного учасника приймається не більше 5 робіт в одній із вищезазначених тем.

Для участі у конкурсі необхідно надіслати фото та супровідний лист на електронну адресу конкурсу: energyclime@gmail.com, вказавши у темі листа «Photo competition». Роботи приймаються до 25 грудня 2010 р.

У супровідному листі (документ Word) слід вказати:

    * повне ім’я автора,
    * повну адресу,
    * контактні телефони,
    * e-mail,
    * короткий супровід до фотографії,
    * вказати місце та дату зйомки
    * назва текстового документу – прізвище конкурсанта латинськими літерами, наприклад, - petrenko.doc, назви зображень -  petrenko1, petrenko2, petrenko3.

За бажанням ви можете додати до фотороботи короткий заклик до дії.

Роботи конкурсантів, що не виконали зазначених вимог, не будуть розглянуті журі конкурсу.

Учасники конкурсу, надсилаючи роботи, передають організаторам право на розміщення кращих робіт у фотовиставках, підсумковому буклеті, друкованій продукції, на інтернет-ресурсах тощо із зазначенням авторства.

Роботи приймаються тільки від безпосередніх авторів або їх уповноважених представників. Учасники повинні мати усі права на фотографії, а також гарантувати, що участь фотографії у конкурсі не призведе до будь-яких юридичних ускладнень. Організатори не несуть відповідальність за порушення авторських прав третіх осіб.

Надсилаючи роботи, учасники погоджуються з правилами проведення конкурсу.

Участь у конкурсі безкоштовна.

Термін проведення конкурсу: 21 жовтня – 25 грудня 2010.

Переможців конкурсу обере журі, до складу якого входять Посол Великої Британії в Україні, представники компаній-генеральних спонсорів, відомі екологи, фотомитці, художники, журналісти. Журі конкурсу має право визначати переможців, визначати нагороди, премії, відібрати роботи для експонування на фотовиставці. Нагородження переможців конкурсу за рішенням журі відбудеться в рамках відкриття фотовиставки.

Критерії оцінки робіт журі: сюжет, якість фотографії, відповідність тематиці.

Виставка робіт переможців відбудеться у січні 2011 року.

Переможці конкурсу отримують грошові ваучери на купівлю фототехніки:

    * 1-е місце – ваучер на суму, еквівалентну 750 у.о.
    * 2-е місце - ваучер на суму, еквівалентну 500 у.о.
    * 3-е місце – ваучер на суму, еквівалентну 300 у.о.


А також багато заохочувальних призів.

Джерело: http://ukinukraine.fco.gov.uk/uk/save-energy/photo-competition/terms-conditions
Категорія: Конкурси :-D | Переглядів: 883 | Додав: dipcorpus-mdgu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Новини :-) [1]
Оголошення ;-) [30]
Конкурси :-D [117]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024